budownictwo przemysłowe

Przemysł spożywczy i piekarniczy

Zobacz realizacje

Produkcja i przetwórstwo żywności to jeden z najbardziej wymagających i odpowiedzialnych sektorów przemysłu.

Wymaga on spełniania i zachowania określonych warunków sanitarnych. Każdorazowo analizujemy proces technologiczny produkcji oraz wymagane parametry składowania surowców i produktów. Mając szerokie doświadczenie dobieramy odpowiednie rozwiązania w zakresie czystych stref produkcji, pomieszczeń typu clean room oraz instalacji zapewniających właściwe środowisko i warunki wytwarzania. Wyróżnia nas zorientowanie na potrzeby Inwestora i dobór dopasowanych do danej produkcji rozwiązań projektowych i realizacja z zachowaniem najwyższej jakości.

 

generalny wykonawca w budownictwie kubaturowym generalny wykonawca w budownictwie kubaturowym generalny wykonawca w budownictwie kubaturowym
budownictwo specjalistyczne budownictwo specjalistyczne budownictwo specjalistyczne
budowa hal produkcyjnych budowa hal produkcyjnych budowa hal produkcyjnych
Powierzchnia

20 500 m2

Generalne wykonawstwo oraz projekt wykonawczy dla Good Food Products.

Na terenie ponad 67 000 m2 zrealizowaliśmy nowoczesny zakład produkcyjno-magazynowy pieczywa ryżowego wraz z instalacjami i urządzeniami towarzyszącymi. W obiekcie wydzielono dwie strefy: część produkcyjno-magazynową wraz z pomieszczeniem warsztatu, sprężarkownią, pomieszczeniami technicznymi, pomocniczymi i administracyjnymi oraz część administracyjno-socjalną. Powstała także własna oczyszczalnia ścieków technologicznych ze zbiornikami podziemnymi o przepustowości 60m3/d. W obiekcie wdrożono również wentylację mechaniczną i odciągi technologiczne obszaru ekstruzji i konfekcji wraz z instalacją bilansującą ciśnienie na hali o całkowitej mocy wyciągu powietrza w ilości 200 000m3/h.

budownictwo_przemyslowe_przemysl_spozywczy budownictwo_przemyslowe_przemysl_spozywczy budownictwo_przemyslowe_przemysl_spozywczy
ARYZTA ARYZTA ARYZTA
ARYZTA ARYZTA ARYZTA
Powierzchnia

2 500 m2

Projekt i realizacja hali produkcyjnej piekarni w ramach rozbudowy fabryki Aryzta.

Realizacja kontraktu polegała na zaprojektowaniu, a także wybudowaniu strefy przyjęć i rozładunku surowców z pomieszczeniami chłodni i magazynów. W  obiekcie wyodrębniono także strefę ciastowni oraz halę z liniami produkcyjnymi do wypieku i pakowania produktów piekarniczych. W ramach rozbudowy powstał również magazyn opakowań wraz ze strefą mroźni i pomieszczeniem stretchera. 

PIEKARNIE I CUKIERNIE PUTKA PIEKARNIE I CUKIERNIE PUTKA PIEKARNIE I CUKIERNIE PUTKA
PIEKARNIE I CUKIERNIE PUTKA PIEKARNIE I CUKIERNIE PUTKA PIEKARNIE I CUKIERNIE PUTKA
PIEKARNIE I CUKIERNIE PUTKA PIEKARNIE I CUKIERNIE PUTKA PIEKARNIE I CUKIERNIE PUTKA
Powierzchnia

12 000 m2

Generalne wykonawstwo dla Piekarnie - Cukiernie Putka.

Współpraca  polegała na kompleksowej realizacji budynku piekarni z częścią socjalno-biurową oraz obiektami towarzyszącymi. 

Obiekt wykonany został wraz z instalacjami technologicznymi takimi jak: instalacje ciepła technologicznego, c.o., sprężonego powietrza, wody technologicznej zimnej i ciepłej oraz instalacji gazu. 

ASTRA ASTRA ASTRA
ASTRA ASTRA ASTRA
ASTRA ASTRA ASTRA
Powierzchnia

3 500 m2

Zaprojektuj i wybuduj dla Poznańska Palarnia Kawy Astra Sp. z o.o.

W ramach projektu "Rozwój Poznańskiej Palarni Kawy Astra poprzez wdrożenie efektu prac B+R w postaci innowacyjnej technologii produkcji kawy o obniżonej zawartości sukstancji drażniących na terenie gminy Nekla" powstał nowoczesny Zakład Produkcyjny. Zakres wykonywanych prac dotyczył zaprojektowania i wybudowania hali produkcyjnej dla linii produkcyjnych kawy wraz z dwukondygnacyjnym budynkiem biurowym, a także magazyn surowców i produktów gotowych  o podwyższonej izolacyjności termicznej. W obiekcie wdrożono instalację systemu dźwiękowego dla niedowidzących oraz pętlę indukcyjną, która umożliwia osobom niedosłyszącym odbiór czystego i wyraźnego dźwięku poprzez cewkę telefoniczną. Realizacja powstała zgodnie z wymogami HACCP dla sektora spożywczego.

GREEN FACTORY GREEN FACTORY GREEN FACTORY
GREEN FACTORY GREEN FACTORY GREEN FACTORY
GREEN FACTORY GREEN FACTORY GREEN FACTORY
Powierzchnia

2 500 m2

Zaprojektuj i wybuduj dla Green Factory Logistics

Dla jednej z kluczowych firm z specjalizujących się w produkcji artykułów ready to eat oraz świadczeniu zaawansowanych usług na rynku TSL podjęlismy się kompleksowej realizacji budynku chłodni do magazynowania produktów w temperaturze kontrolowanej. Obiekt powstał na terenie doskonale zlokalizowanego Parku Przemysłowego w Niepruszewie k/Poznania.

PURATOS PURATOS PURATOS
PURATOS PURATOS PURATOS
Powierzchnia

4 500 m2

Generalne wykonastwo dla Puratos

W ramach realizacji powstał zakład produkcyjny o łącznej kubaturze 49 673m3. W obiekcie wyodrębiono strefę produkcyjną, magazynową, a także socjalno-biurową. Na lokalizację Zakładu Produkcyjnego Puratos wybrano Kostrzyn Wielkopolski k/Poznania.

NESTLE NESTLE NESTLE
NESTLE NESTLE NESTLE
Powierzchnia

8 000 m2

Rozbudowa i przebudowa fabryki wyrobów cukierniczych.

W ramach nowoprojektowanych obiektów powstał budynek socjalno-sanitarny, cztery obiekty magazynowe oraz dwie hale produkcyjne. Rozwiązania projektowe oraz prowadzone prace budowalne zapewniły zachowanie najwyższych wymagań higienicznych dla procesów produkcji spożywczej. Kontunując  współprace z firmą Nestle zrealizowaliśmy również nowoczesny budynek technologiczny dla instalacji produkcyjnej. Prace projektowe polegały na opracowaniu koncepcji wraz z pomiarami technologii oraz przygotowaniu modelu 3d, a także dokładnym rozrysowaniu konstrukcji wraz z uwzględnieniem oparcia maszyn i zbiorników.

KOMPLET KOMPLET KOMPLET
Powierzchnia

5 000 m2

Projekt i realizacja rozbudowy zakładu produkcji wyrobów cukierniczych i piekarniczych.

Kompleks zajmują hale magazynowe, mroźnia, powierzchnie produkcyjne oraz budynki biurowe.